Overige video's

Grote frieten met yoghurttartaarsaus

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
4 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (124)

Bereiden

  1. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat in de koelkast op smaak komen.
  2. Snijd de aardappels in lange dikke repen en droog ze goed in een schone keukendoek.
  3.  Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm de olie in een frituurpan tot maximaal 180°C en frituur de frieten in delen in een paar minuten lichtgeel.
  4. Schep ze uit de olie en spreid ze uit op de bakplaat. Houd ze warm en krokant in de oven tot alle frieten gebakken zijn.
  5. Bestrooi de frieten met zout en eventueel peper en serveer met de tartaarsaus.

Variatie

Peterselie kan worden vervangen door kervel of een paar takjes dragon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
4 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (124)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.