Overige video's

Grootmoeders stoofvlees

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97) Mosterd (262)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit de ui 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de basterdsuiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 minuut.
  3. Leg de runderlappen terug in de pan en giet de bouillon en wijn erover. Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng alles tegen de kook aan en stoof daarna afgedekt circa 1 uur op een lage stand.
  4. Besmeer de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze met de besmeerde kant op het vlees. Stoof nog 1 uur en schep dan het vlees en brood door elkaar zodat de jus bindt. Stoof nog 30 minuten, tot het vlees zacht is.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Lekker met gekookte aardappels of puree, rodekool en appelcompote.

Bereidingstip

Voeg met de laurierblaadjes en kruidnagels 6 jeneverbessen toe.

Neem glühwein in plaats van wijn of bier.

Vervang de runderlappen door kipdijfilet en stoof maar 1 uur.

Wijnadvies

Rijk en behaaglijk: de Chileense Cabernet Sauvignon van Indomita.

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97) Mosterd (262)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 16-09-2019
Je kunt in plaats van wijn of bier ook extra bouillon toevoegen.
Alice Ermes 08-03-2019
Waarom staat er niet bij, wat je kunt gebruiken ipv bier of wijn?