Overige video's

Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen-notentapenade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
5 g

Bereiden

  1. Kook de knolselderij in 10 minuten beetgaar.
  2. Verhit voor de tapenade 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  3. Schep de paddenstoelen en noten erdoor en bak op een hoge stand 2 minuten. Voeg zout en peper toe.
  4. Roerbak de spinazie met zout en peper in de rest van de olijfolie tot het blad geslonken is.
  5. Steek een cirkel uit de selderij en de geitenkaas. Leg de selderij in de ring op een warm bord.
  6. Leg daarop de spinazie en daarop de geitenkaas. Verwijder de ring en leg op de geitenkaas een beetje tapenade.
  7. Garneer met een citroenpartje. Herhaal dit voor de andere porties.

Bereidingstip

Lekker met tomatenrijst of wilde rijst.

Variatie

Vervang knolselderij door plakjes gekookte aardappel. Neem in plaats van spinazie paksoi.

Wijnadvies

Combineert heerlijk met sappig, droog wit. Bordeaux Blanc van Bellevue Rougier of de wat rondere Arthur Metz Pinot Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.