Overige video's

Groentespies met ui, paprika, courgette en champignon

Print

Bereiden

  1. Verwijder kapjes, zaadlijsten en zaad van de paprika's. Snijd ze in de lengte in vieren. Snijd deze stukken in de breedte door.
  2. Giet de olie in een kom. Wentel alle gesneden groenten en de paddestoelen door de olie, zodat alles van een dun laagje is voorzien.
  3. Rijg de stukken groenten in willekeurige volgorde aan spiezen.
  4. Leg de spiezen op de barbecue en draai ze tijdens het roosteren regelmatig om. Zorg dat de houtskool door en door grijs van kleur is. Dat voorkomt dat de spiezen vlam vatten. De groenten worden door de hitte langzaam gaar zonder dat ze zwart blakeren. De roostertijd bedraagt circa 15 minuten.

Bereidingstip

Serveer bij deze spiezen een pittige basilicum-tomatensaus. Meng doorgezeefde tomaten uit een pak, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder en 10 fijngehakte basilicumblaadjes.

Druk de groenten op de pennen niet te stevig aan. Laat wat ruimte tussen de stukjes zodat ze door en door gaar kunnen worden. Gebruik bij voorkeur platte pennen, deze voorkomen dat de groenten bij het draaien gaan rollen.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Rietje 13-07-2020
Super recept, tip: voordat je de spiesen gaat maken: leg de nog lege spiesen in water, dit zorgt ervoor dat ze niet zo snel zwart worden en geen vlam vatten. Simpel maar met effect!