Overige video's

Groenteroerbak met gepocheerde koenjit-eieren
Groenteroerbak met gepocheerde koenjit-eieren
(0)

Groenteroerbak met gepocheerde koenjit-eieren

Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en je hebt ook niet zoveel ingrediënten nodig. Snel klaar en lekker licht, perfect voor je sportavond!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Rooster de pinda's in een droge, hete koekenpan. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de groenten 4-6 minuten. Schep de sambal en sojasaus erdoor.
  2. Breng een laag water van circa 8 cm met de azijn en kurkuma aan de kook. Zet op een lage stand en houd tegen de kook aan. Roer met een pollepel zodat een draaikolkje ontstaat. Breek hierboven steeds 1 ei en pocheer 3 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water.
  3. Schep de helft van de pinda's door de groenten. Serveer de gele eieren op de wokschotel en bestrooi met de rest van de pinda's en rode peper.

Bereidingstip

Dit recept liever met vlees? Schep 150 gram hamreepjes door de wokgroenten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.