Overige video's

Groentequiche met pesto en pijnboompitten
Groentequiche met pesto en pijnboompitten
(51)

Groentequiche met pesto en pijnboompitten

In een quiche kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Perfect om restjes op te maken! Bovendien is het helemaal niet veel werk om zo’n lekkere quiche snel op tafel te zetten. Eet smakelijk!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
26 g
Vezels 3 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg tweederde van de pesto toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bekleed de bodem van de ingevette quichevorm met het deeg en prik de deegbodem in met een vork. Verdeel de tomaatjes, broccoli en paprika over de bodem en schenk het eimengsel erover.
  3. Leg de mozzarella erop en verdeel de overige pesto in kleine beetjes over de quiche. Bestrooi met de pijnboompitten en bak in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstip

In een quiche kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Vervang bijvoorbeeld de broccoli in dit recept door courgette of aubergine. Ook champignons en spinazie passen perfect in deze quiche.

Neem feta of geitenkaas in plaats van mozzarella.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
26 g
Vezels 3 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.