Overige video's

Groentepot met spekjes en salie
Groentepot met spekjes en salie
(0)

Groentepot met spekjes en salie

Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Bak het ontbijtspek langzaam knapperig in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en bewaar ze tot later gebruik.
  2. Voeg de boter toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotten in circa 5 minuten lichtbruin.
  3. Voeg de knoflook, de salie en de courgetteblokjes toe en fruit nog enkele minuten mee zonder dat de courgette bruin wordt.
  4. Voeg de tuinerwten toe en schep de spekjes erdoor.
  5. Laat de groenten met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Sea Breeze of Danie de Wet. Ook rosé past goed bij groente, vooral die van Saint Saturnin.

Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.