Overige video's

Groenteomelet met garnalen en gember-tomatensaus

Eet weer eens een groenteomelet als lunch of avondmaaltijd! De zoetzure tomatensaus met gember maakt het recept natuurlijk helemaal af. De garnalen zijn lekker met witte rijst.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 3 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, gembersiroop, chilisaus en citroensap toe en verwarm.
  2. Klop de eieren los met zout, peper en 4 eetlepels water. Bak er in een beetje olie 2 omeletten van en houd ze even warm.
  3. Dep de garnalen droog. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wokgroenten en de garnalen 4-5 minuten. Besprenkel met sojasaus.
  4. Schep het roerbakmengsel erop en snijd de omeletten in stukken. Schenk op het bord de tomatensaus erover.

Bereidingstip

Serveer de omelet met een salade van worteljulienne, geroosterd sesamzaad, citroensap, arachideolie en sojasaus.

Klop de eieren voor dit recept los met een scheutje sesamolie in plaats van water.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.