Overige video's

Groentekebab met couscoussalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de rode paprika's tot ze donkere plekken vertonen.
  2. Verpak ze in een plastic zak of folie of leg ze in een afgedekte kom om af te koelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd ze in repen.
  3. Verdeel de groene en de gele paprika, zonder zaadjes, in stukken.
  4. Meng deze met de aubergine- en de courgettestukken, de uienparten, de tomaten, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, de knoflook, de koriander, het gemberpoeder, de honing en zout naar smaak.
  5. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Rijg de groentestukken (behalve de rode paprika) aan de spiesen en rooster ze onder de hete ovengrill. Draai ze af en toe om.
  7. Schep de geroosterde paprika en de groene kruiden door de couscous. Meng de rest van de olijfolie met de rest van het citroensap en schep het door de couscous. Serveer met de citroenparten en de spiesen.

Bereidingstip

Serveer een yoghurtdip van 400 ml Griekse yoghurt, zout, peper, 2 eetlepels gehakte verse munt en 2 teentjes geperste knoflook bij de kebab.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.