zuurkool

Zuurkool gerechten

Typische Hollandse recepten

Zuurkool is een klassieker in de Nederlandse keuken en dat is niet voor niets. Het is erg lekker, makkelijk te maken én gezond. Bovendien is er voor iedereen wel een lekker recept te vinden. Wat dacht je van een stamppot, hartige taart of ovenschotel maken? Er is genoeg keuze! Wil je graag wat inspiratie opdoen voor zuurkool recepten? Kijk dan snel verder op onze website.

Wat is zuurkool?

zuurkool

Wij Nederlanders eten massaal zuurkool. Zuurkool met worst is een typisch Hollands gerecht. Maar wat is zuurkool eigenlijk? Zuurkool is in feite gewoon gesneden witte kool, of soms ook wel spitskool, die geconserveerd is door de inwerking van verschillende melkzuurbacterien. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de witte kool te conserveren met zout. Hier komt de zure, typerende zuurkoolsmaak vandaan. Zuurkool bevat, in tegenstelling tot vele andere geconserveerde producten, veel vitamine C en vitamine B. Zuurkool heeft een gele kleur. Bij het koken komt niet, zoals bij kool het geval is, de typische koollucht vrij.

Zuurkool stamppot maken

zuurkoolstamppot

Wil je vanavond zuurkool stamppot maken? Een uitstekend idee. Een iconisch Nederlands recept dat eigenlijk altijd goed in de smaak valt. Ga voor zuurkoolstamppot met spekjes, of klassiek met rookworst. Voor de stamppot gebruik je kruimige aardappels. Een zuurkoolstamppot zoals oma hem vroeger maakte, lekkerder wordt het niet. Tip: voeg appel toe aan de zuurkool! De friszoete smaak van appel combineren perfect met zuurkool.

Lekker met boerenkool
Lekker met boerenkool

De winterkoning

Meer met boerenkool
Spitskool recepten
Spitskool recepten

Lekker en gezond

Alle recepten