Zoete aardappel koken

Zoete aardappel koken

De lekkerste recepten met gekookte zoete aardappels

Gepoft, van de barbecue of uit de oven eten we de zoete aardappel allemaal wel eens, maar zoete aardappel koken is toch wel het meest voorkomend in de Nederlandse keuken. Maar hoe kun je een zoete aardappel nu het best koken? En hoe lang moet je zoete aardappels koken? Op deze pagina vind je alle antwoorden en inspiratie die je nodig hebt.

Zoete aardappels koken: zo doe je dat!

Wil je zoete aardappels koken? Dat gaat precies hetzelfde als gewone aardappels koken. Snijd de zoete aardappel in gelijkmatige stukken en zet ze voor driekwart onder water, eventueel met een snufje zout. De kooktijd is 15 tot 25 minuten. Prik met een vork in de aardappel om te checken of de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en laat ze van het vuur af en zonder deksel op de pan, nog twee minuten doorstomen. Tip voor het bereiden van zoete aardappel: schil de aardappel voor het koken of bakken, of was deze goed als je de schil wil eten. Wist je trouwens dat de zoete aardappel officieel geen aardappel is, maar een groente?

Lekkere recepten met gekookte zoete aardappel

Zoete aardappelen lenen zich uitstekend voor verschillende soorten bereidingen. Je kunt er zelfs zoete aardappelfriet van maken. Maar ook met gekookte zoete aardappelen kun je een heleboel lekkere recepten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zoete aardappel stamppot of zoete aardappelsoep? Ook hartstikke lekker en vullend door een salade. Zoete aardappel combineert goed met een zachte kaas, zoals feta of geitenkaas, spinazie en (zongedroogde) tomaat. Zoete aardappel is ook bij uitstek geschikt voor een stoofpot! Lekker om het hele jaar door te maken.

Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten
Zoete aardappel
Zoete aardappel

Tips en verrassende recepten!

De lekkerste zoete aardappel r...