Witte kool

Witte kool

Lekkere recepten met witte kool

Eet eens wat vaker witte kool! Witte kool is een gezonde, knapperige groente en geeft een extra bite aan je gerecht. Wist je dat witte kool een bron is van vitamines en mineralen, zoals vitamine C en K, calcium en ijzer? Bovendien is het een veelzijdige groente die je kunt gebruiken in stamppot, salade of in een wokgerecht. Op deze pagina vind je inspiratie voor de lekkerste witte kool recepten.

Witte kool salade maken: zo doe je dat

Je kunt witte kool koken, je kunt zuurkool maken van witte kool door het te fermenteren, maar een andere optie is om witte kool rauw te eten. Hiervoor is witte kool salade – ook wel bekend als coleslaw – een uitstekend plan! Lekker als rauwkost op een broodje, bij een hamburger of hotdog, in een tortilla of als salade bij de barbecue. Begin met het snijden van de witte kool in fijne reepjes. Voeg vervolgens andere groenten toe die je lekker vindt, zoals wortel, paprika of komkommer. Je kunt ook wat fruit, zoals appels of rozijnen, toevoegen voor wat extra zoetheid. En om je witte kool salade helemaal compleet te maken, kan een dressing natuurlijk niet ontbreken. Je kunt kiezen voor een eenvoudige vinaigrette van olijfolie en azijn, of experimenteren met andere smaken, zoals mayonaise, yoghurt, mosterd of honing. Wil je wat extra vulling? Maak dan couscous coleslaw. Eén ding is zeker: een witte kool salade ziet er meteen kleurrijk uit op tafel!

Recept: witte kool salade

Dit zijn onze favoriete witte kool recepten

Heb je nog witte kool in de koelkast, maar weet je niet wat je ermee moet maken? Hier vind je inspiratie voor recepten met witte kool. Recepten waar je misschien zelf niet een, twee, drie aan dacht!

Spitskool recepten
Spitskool recepten

Lekker en gezond

Alle recepten
Recepten met rode kool
Recepten met rode kool

Ouderwets met aardappel, of juist in combinatie met vis in een tortilla

Bekijk alle rode kool recepten