witlof

Witlof recepten

Witlof klassiek, trendy of oosters

Witlof is hartstikke gezond en variëren met witlof is appeltje eitje! Kook eens wat vaker met witlof dus. Verwerk witlof in een salade en wist je dat je witlof ook makkelijk kunt bereiden in de oven? De klassieke ovenschotel met ham en kaas mag niet ontbreken in je receptenboek. Wil je weten wat je nog meer kunt doen met witlof? Hier vind je alle inspiratie recepten.

Witlof bereiden

witlof bereiden

Witlof is fris én bitter. Het is een groentesoort die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt witlof rauw eten, bijvoorbeeld in een witlofsalade, maar je kunt witlof ook koken, roerbakken, stomen, stoven, smoren of in de oven bereiden. Voordat je witlof gaat bereiden, is het belangrijk om de eventuele bruine bladeren eraf te halen, de witlof af te spoelen en het onderkantje eraf te snijden. Snijd de groene punt er eventueel ook af, dit stuk bevat de meest bittere smaak. Tip: eet je de witlof rauw? Sprenkel er dan wat citroensap overheen, zodat de witlof niet zo snel verkleurt.

Recept: witlofsalade met ananas

Witlof uit de oven

witlof uit de oven

Een Hollandse klassieker: witlof uit de oven. Je kunt witlof in de oven grillen of bijvoorbeeld gratineren met kaas. Lekker voor het hele gezin! Ben je fan van witlof? Dan moet je dit recept met witlof absoluut proberen. Dit recept is ‘oud, maar goud’: witlof uit de oven met rauwe ham en parmezaan. Houd je niet zo van de bittere smaak van witlof? Maak dan dit recept uit de oven: gekaramelliseerde witlof met krokante spekjes. Liever een hartige taart maken? Dan is de witloftaart met rode ui en kruidenkaas wat voor jou.

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Venkel
Venkel

Anijsachtig, zoet én met een beetje pit

Meer met venkel