Verse kruiden recepten

Verse kruiden recepten

Recepten met verse kruiden

Verse kruiden geven een smaakboost aan elk gerecht en zijn veel smaakvoller dan kruiden uit een potje. Het leuke is dat deze kruiden ook nog eens overal in kunnen, zelfs in je dessert! Van een hartige stoofschotel met tijm tot een frisse salade met basilicum of een saus met dille, of een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter. Bekijk hier de lekkerste recepten met verse kruiden.

Verse kruiden maken je gerecht af!

Wat is salade caprese zonder basilicum? Of een thee zonder munt? Of een taboulé zonder peterselie? Verse kruiden maken je gerecht helemaal af. Je kunt verse kruiden natuurlijk kopen in de supermarkt, maar heb je er al eens over nagedacht om je eigen kruidentuin aan te leggen? Dit kan door middel van kruidenplantjes in een pot, of je plant een aantal plantjes in de volle grond in de tuin. Kruiden die het goed doen in je tuin: bieslook, dragon, krulpeterselie, munt, oregano of rozemarijn. Ook leuk: een verticale kruidenwand aan een wandrek met verschillende potjes. Handig als je niet veel ruimte hebt in je tuin of bijvoorbeeld een balkon hebt. Want zo’n verticale kruidentuin neemt niet veel plek in beslag!

Verse kruiden bewaren

Heb je verse kruiden over? Dan vraag je je wellicht af hoe je het best verse kruiden bewaart. Verse kruiden dien je altijd in de koelkast te bewaren. Maar om de kruiden nóg langer goed te houden, kun je sommige kruiden ook drogen of invriezen. Zo kun je nog langer genieten van je verse kruiden, want het is zonde om deze te laten verleppen! Houd de kruiden zoveel mogelijk intact door ze niet te snijden. Spoel ze af onder de koude kraan, wikkel de kruiden in velletjes vochtig keukenpapier en bewaar ze in de groentelade van je koelkast.

Er zijn een paar uitzonderingen: basilicum kun je het best op kamertemperatuur bewaren op een donkere, droge plaats. Kruiden met stevige blaadjes (zoals tijm en rozemarijn) en laos hoeven niet in keukenpapier te worden verpakt, in plastic bewaren werkt vaak beter!

Blend menu
Blend menu

Mix diverse wereldkeukens

De vier gerechten
Fruitig menu
Fruitig menu

Herfstig met appel

De 4 gerechten