Venkel recepten

Venkel recepten

Anijsachtig met pit

Kook eens wat vaker met venkel! Venkel is een groen-witte knol met een anijsachtige smaak. De venkel zit bomvol voedingsstoffen en is ook nog eens ontzettend veelzijdig. Venkel is zowel met zoete als met hartige gerechten te combineren. In Italië zijn ze er dol op, hier moeten we nog een beetje wennen aan de kenmerkende smaak van de venkel. Probeer deze anijsachtige groenten met pit. Verwerk venkel eens door een salade, pasta of op een pizza!

Hoe snijd je een venkel?

venkel snijden

Wil je venkel snijden, maar weet je niet hoe? Wij geven tips hoe je het best een venkel kunt snijden. Begin met het wassen van de venkel, daarna snijd je het groene gedeelte (de stengels) van de venkel af. De stengels van de venkel zijn eetbaar en kun je verwerken in een salade of als garnering. Snijd daarna de onderkant van de venkel af, die kun je weggooien. Snijd de venkel door de helft en haal de harde kern eruit, deze kun je ook weggooien. Daarna snijd je de venkel in horizontale of verticale reepjes. Je kunt het zo laten, of nog verder in blokjes snijden.

Recept: bleekselderijsalade met venkel en appel

Venkel bewaren

venkel bewaren

Hoe weet je of je een verse venkel hebt gekocht? Het loof (de stengels) van verse venkel heeft een frisse groene kleur. De knol voelt stevig aan en heeft een witte kleur. Eventuele bruine vlekjes duiden erop dat de venkel al enkele dagen oud is, of niet optimaal is bewaard. Venkel bewaren doe je zo! Je kunt venkel een week lang in de koelkast bewaren. Om venkel in de koelkast te bewaren, wikkel je de knol in vershoudfolie of plasticfolie. De groentelade is een goede plek om venkel te bewaren. Venkel kun je ook invriezen. Tip: blancheer de venkel voordat je hem gaat invriezen.

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special