tauge recepten

Recepten met taugé

Veelzijdige recepten met taugé

Kook eens wat vaker met taugé! Door zijn knapperige en nootachtige smaak is het een echte alleskunner en kun je deze groente in veel verschillende recepten verwerken. Taugé is rijk aan vitamine B17, vitamine C en ijzer en is dus lekker gezond!

Wat is taugé?

tauge

Taugé is een ontkiemde groene boon. Het zijn geelwitte sprietjes met een knapperige structuur en een kruidige, nootachtige smaak. Taugé kan zowel rauw en gegaard worden gegeten en is populair in de Aziatische keuken. Taugé is een vast ingrediënt in loempia’s en ook in wokgerechten wordt deze groente veel gebruikt. Taugé wordt ook wel sojascheuten of tjapar genoemd. Taugé zit boordevol gezonde voedingsstoffen zoals plantaardig eiwit, mineralen en vitaminen, zoals vitamine B, C en ijzer. Een recept met taugé zorgt voor een gezond recept!

Taugé bewaren

tauge

Taugé is beperkt houdbaar. Taugé kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt taugé ook invriezen. Na ongeveer 2 minuten blancheren (een kooktechniek waarbij je fruit of groenten heel kort kookt en daarna afkoelt in koud water) is taugé in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar in de diepvries. Handig, want taugé blijft altijd over! Heb je taugé over en wil je het niet invriezen? Gebruik de groente dan in de soep.

Wokken en roerbakken
Wokken en roerbakken

Lekker, snel en makkelijk!

Wokken maar!
Aziatische recepten
Aziatische recepten

Aziatisch koken ingewikkeld? Welnee!

Alle recepten