gerechten met spruitjes

Spruiten recepten

Kleine kooltjes, grootse smaak

Typisch Hollands: spruiten! Je verwacht het misschien niet, maar met spruiten kun je eindeloos variëren. Uiteraard kun je deze frisgroene kooltjes verwerken in een stamppot, maar je kunt er nog zoveel meer mee! Wat dacht je van wokken bijvoorbeeld? Of spruitjes uit de oven? Eén ding is zeker: de mogelijkheden zijn eindeloos. En je hoeft spruiten niet altijd in de winter te eten! Bekijk hier alle recepten met spruiten.

Spruiten bereiden

salade met spruitjes uit de oven recept

Spruiten koken is de meest bekende manier van spruitjes bereiden. Snijd het kontje van de spruit, verwijder eventueel de buitenste blaadjes (als deze er niet mooi meer uitzien) en spoel af onder de kraan. Spruitjes hoef je niet doormidden te snijden. Maar je kunt er veel meer kanten mee op dan simpelweg koken! Je kunt spruiten koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen, roosteren, in de oven bereiden of er stamppot, pizza of soep van maken! Probeer eens pizza met spruitjes, spruitenstamppot of geroosterde spruitjes met bacon en honing!

Recept: salade met spruitjes uit de oven

Spruitenstamppot

spruitenstamppot recept

Typisch Hollands: spruitenstamppot! Een Nederlands klassiek recept dat je – zeker in de winter – eens in de zoveel tijd gewoon moet maken. Ga voor de klassieker spruitjesstamppot met rookworst, cajunspeklapjes met spruitjesstamppot of spruitenpot met geroosterde ribkarbonade. Liever een vegetarische optie? Ga dan voor de spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas. Goed om te weten: Spruitjes blijven in een open zak in de groentelade van de koelkast 4 tot 7 dagen goed.

Aardappel
Aardappel

Een bijzondere pieper

Meer met de aardappel
De lekkerste stamppotten
De lekkerste stamppotten

Van klassiek tot bijzonder

Meer stamppotten