spitskool recepten

Spitskool gerechten

Lekkere en gezonde recepten

Wie houdt er niet van spitskool? Wat je van ver haalt is lekker, maar wat dichtbij groeit is lokaal eigenlijk veel lekkerder! En beter voor het milieu bijvoorbeeld en meestal ook nog eens voordeliger. Kies vaker bewust voor groentes uit Nederland en kook eens met spitskool. Deze groente is lekker en gezond en kun je op verschillende manieren bereiden.

Wat is spitskool?

spitskool

Spitskool is de snel groeiende versie van de witte kool en, zoals z’n naam al zegt, herkenbaar aan de spitse vorm. Deze kool met meer vitamine C en een wat zachtere smaak dan witte kool mag lekker knapperig zijn. Daarom is ’ie dungesneden perfect voor koolsalades en roerbakgerechten. Of leg hem op de grill! Liever iets minder crispy? Blancheer de koolbladeren dan kort en schud ze goed uit. Spitskool is ook hartstikke lekker in een salade! Wist je dat spitskool rijk is aan voedingsstoffen, zoals vitamine C, kalium, magnesium en ijzer? Bovendien is spitskool licht verteerbaar voor het lichaam.

Spitskool roosteren

spitskool roosteren

Spitskool is een gesloten koolsoort (net als bijvoorbeeld witte kool) en heeft een iets zoetere smaak dan we gewend zijn van andere koolsoorten. Wil je eens wat anders doen met spitskool dan koken? Probeer dan eens de spitskool te roosteren in de oven! Wist jij al dat wanneer je een spitskool in de oven bereidt, de groente zoetig en botermals wordt? En daar heb je niet eens boter voor nodig.

Recept: geroosterde spitskool
Spinazie
Spinazie

Een gezond groen blaadje

Meer met spinazie
Knolselderij
Knolselderij

Veelzijdig en gezond!

Recepten met knolselderij