Spinazie koken

Spinazie koken

Zo maak je de lekkerste recepten met gekookte spinazie

Geliefd bij heel veel Nederlanders: spinazie! Een pasta met spinazie, een spinaziestamppot of een spinaziesoep, met spinazie kun je allerlei recepten maken. Je kunt spinazie koken, roerbakken of wokken. Maar hoe kun je spinazie nu het best koken? En hoe lang moet je spinazie koken? Op deze pagina vind je alle antwoorden en inspiratie die je nodig hebt.

Spinazie koken: zo doe je dat!

Kun je verse spinazie koken? Jazeker, het is zelfs een van de meest gebruikelijke manieren om spinazie te bereiden. Maak de groente goed schoon en verwijder eventueel dikke bladstelen. Doe de spinazie in een grote pan met weinig water en brengt met een snufje zout aan de kook. Je kookt spinazie gaar binnen 4-6 minuten, daarna kun je de groente afgieten met een vergiet. Let op: spinazie slinkt heel erg tijdens het koken! Spinazie uit pot, blik of uit de diepvries hoeft alleen opgewarmd te worden.

Spinazie – koken – Is spinazie gezond?

Hoe gezond is spinazie eigenlijk? Spinazie is een van de gezondste groenten. Spinazie is rijk aan vitamine K, vitamine A, vitamine C, foliumzuur, ijzer en antioxidanten. Het helpt bijvoorbeeld bij het versterken van botten, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de gezondheid van ogen en huid. Spinazie is een goede bron van ijzer en een ei bevat vitamine D, wat helpt bij de opname van ijzer. Door een ei te eten bij spinazie, kun je de opname van ijzer verhogen. Het ei helpt ook om de maaltijd completer te maken en geeft extra smaak aan de spinazie.

Prei recepten
Prei recepten

De veelzijdige smaakmaker

Alle recepten
Spinazie
Spinazie

Een gezond groen blaadje

Meer met spinazie