Spinazie recepten

Spinazie recepten

De krachtpatser onder de groente

Zin in spinazie? De krachtpatser onder de groenten! Spinazie zit boordevol ijzer, vitamines en antioxidanten. Supergezond dus! Verwerk spinazie in een smoothie, in een pasta, spinaziestamppot of in een salade, dan zit je altijd goed. Of wat dacht je van een lekkere spinaziesoep? Op deze pagina vind je inspiratie voor spinazie recepten. Eet smakelijk!

Spinazie bereiden

spinazie

Je hebt verschillende soorten spinazie: verse spinazie en spinazie uit de vriezer of uit blik. Houd er rekening mee dat verse spinazie ontzettend slinkt tijdens het koken. Het kan dus zijn dat de spinazie niet in één keer in de pan past. Voeg in dat geval beetje bij beetje spinazie toe. Bij spinazie uit de diepvries kun je kiezen uit spinazie en spinazie à la crème. Je kunt verse spinazie koken, wokken of roerbakken. Spinazie is ook een ideaal ingrediënt als basis voor je lasagne of quiche. Kleine bladspinazie kun je ook perfect gebruiken als ingrediënt in je salade.

Spinazie smoothie

Spinazie wordt veel gebruikt in smoothie. Wil je ook eens zo’n groen monster proberen? Groot gelijk! Een smoothie met spinazie is hartstikke gezond. Een smoothie boordevol groente en fruit is natuurlijk superhandig en drinkt lekker weg. Lekker als ontbijt of tussendoortje! Ga voor deze groene smoothie met spinazie en mango, een smoothie met spinazie en appel, of een smoothie met spinazie en bleekselderij. Of kies je voor een heuse smoothie bowl met spinazie? Niet alleen supergezond, maar het ziet er ook nog eens mooi uit.

spinazie

Spinaziesoep maken

Heb je spinazie over? Je kunt er een spinaziesalade van maken, maar heb je ook al eens gedacht aan spinaziesoep? Spinaziesoep is hartstikke lekker en makkelijk om te maken. Lekker licht als voorgerecht of lunch, of serveer met een stukje brood als maaltijdsoep. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze smaakvolle soep – en deze heb je waarschijnlijk gewoon al in huis!

Alle spinaziesoep recepten
Avocado
Avocado

Gezond en veelzijdig: de lekkerste recepten met avocado.

Meer recepten
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten