sperziebonen

Sperzieboon recepten

Smaakvol en gezond

Sperziebonen zijn een populaire groente in Nederland. Ze zijn heerlijk als bijgerecht, in salades of als hoofdgerecht. Sperziebonen zijn verrukkelijk als aanvulling op elk gerecht, maar je kunt ook een heerlijke maaltijd maken met sperziebonen als hoofdingrediënt. Sperziebonen koken is eenvoudig en er zijn veel verschillende manieren om deze groente te bereiden. Probeer een van deze recepten voor de lekkerste sperziebonen!

Sperziebonen koken

Hoe lang moeten sperziebonen koken? Sperziebonen kook je in 6 tot 8 minuten beetgaar. Snijd de topjes van de sperziebonen en breng water in een pan aan de kook. Doe de sperziebonen in de pan. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan zodra het water weer kookt. Prik met een vork in een sperzieboon om te checken of ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.

 

Sperziebonen wokken

sperziebonen wokken

Kun je sperziebonen wokken? Jazeker! En dat is nog eens heel lekker ook. Kook de sperziebonen eerst kort (4-5 minuten). Doe de olie in de wok en laat deze heet worden. Wok eerst knoflook en bijvoorbeeld rode peper en gember voor 1 minuut en voeg daarna de boontjes toe. Wok het geheel nog 3 minuten. Voeg de boontjes toe en wok deze ongeveer 3 minuten. Blijf tussendoor goed omscheppen. Voor je het weet heb je een lekker wokrecept op tafel staan!

Recept: gewokte sperziebonen met gember en rode peper
In de bonen
In de bonen

Voedzaam en veelzijdig

Meer recepten met de boon
Chinese kool
Chinese kool

Smaakvol in roerbakgerechten!

Lees meer