Sla recepten

Sla recepten

Verse sla recepten

Ben je een liefhebber van verse en knapperige groenten? Dan is sla een onmisbaar ingrediënt in je keuken! Sla is verkrijgbaar in diverse smaken, vormen en texturen, waardoor je eindeloos kunt variëren. Van kropsla tot ijsbergsla en van rucola tot eikenbladsla. Ontdek hun unieke smaken!

Voedingswaarde sla

sla

Per 100 gram 
kcal: 16
Vet: 0 gram
Koolhydraten: 0,8 gram
Suiker: 0,8 gram
Vezels: 1,2 gram
Eiwit: 1,6 gram
Zout: 0,04 gram

Pittige rucola

Rucola, ook wel bekend als raketsla, heeft een unieke, pittige en peperige smaak. De donkergroene bladeren hebben een iets stevigere textuur en zijn perfect voor het toevoegen van een kick aan salades en sandwiches. Rucola is rijk aan vitamine C, vitamine K en calcium, wat bijdraagt aan een gezond immuunsysteem en sterke botten. Waar past rucola goed bij? Rucola past goed bij een Italiaanse salade of carpaccio, maar wist je dat je er ook goed rucola stamppot mee kunt maken? Tip: maak eens deze rucolapesto!

Stamppot met sla

Wist je dat sla niet alleen lekker is als salade of op een broodje? Gebruik het eens als basis voor stamppot! Zo is rucola bij uitstek geschikt voor een rucola stamppot, maar ook ijsbergsla kun je in stamppot verwerken, zoals in deze stamppot met ijsbergsla en spekjes. Deze lentestamppot met veldsla, doperwten en worstjes is ook een succes op tafel. Welk recept ga jij proberen?

Sla bewaren

Sla bewaren, hoe doe je dat het best? Sla in een zakje is handig, maar ook minder lang houdbaar. Als je een krop sla koopt, kun je er wel een week mee doen! Heb je toch een zak sla gekocht? Leg de sla op een schone theedoek, rol de doek op en leg ‘m in de groentelade van de koelkast. Zo blijft de sla langer vers. Dit is ook handig om te doen met een krop sla. Hoe kun je zien dat sla bedorven is? De sla gaat schimmelen of is verlept. Dit bederf herken je door te ruiken en te kijken.

sla

Krop sla of voorgesneden sla?

Zeker, het is makkelijk om naar voorgesneden sla in een zakje te grijpen. Maar zonde is het wel. Want wie eens wat vaker voor zo’n heerlijke krop sla gaat, zal merken hoe lekker en veelzijdig die is! Hij is bovendien goedkoop, komt van eigen bodem en is supersmaakvol. Tip: Als je sla snijdt, verkleuren de blaadjes snel aan de snijranden. Daarom je sla beter scheuren. Er zijn twee soorten sla die je wel kunt snijden zonder dat deze bruin kleuren: romanasla en ijsbergsla.

IJsbergsla: verfrissend en knapperig

IJsbergsla staat bekend om zijn knapperige en verfrissende textuur. De lichtgroene bladeren zijn stevig en houden hun knapperigheid goed, zelfs als er dressing overheen gaat. IJsbergsla is een populaire keuze voor klassieke salades, hamburgers en sandwiches. IJsbergsla is een alleskunner! Hoewel het een iets lagere voedingswaarde heeft dan sommige andere slasoorten, bevat het nog steeds vitamine K, vitamine C en foliumzuur.

Alle recepten met ijsbergsla

Kropsla: de klassieke favoriet

Kropsla is een zachte en sappige slasoort met grote, groene bladeren die een milde smaak hebben. Het vormt de basis voor veel salades en is heerlijk in combinatie met tomaten, komkommer en een romige dressing. Kropsla bevat vitamine A, vitamine K en vezels, waardoor het niet alleen lekker is, maar ook voedzaam.

IJsbergsla
IJsbergsla

Knapperig én fris

Meer met ijsbergsla
Salades
Salades

Kies je favoriete salade!

Meer salades