rode kool

Rode kool gerechten

Lekker Hollands en gezond

Rode kool is een populaire groente in Nederland. Typisch Hollandse kost! Het is verkrijgbaar van oktober tot april, dus maak er gebruik van terwijl je kan! Het is een goede bron van vezels en vitamine C en je kunt rode kool op verschillende manieren bereiden. Door de zoete smaak matcht rode kool perfect bij andere groenten. Probeer deze zoete groente eens met een stoofgerecht of in een salade!

Rode kool bereiden

Je kunt rode kool koken, stoven, stomen, in de oven klaarmaken, wokken of roerbakken, er soep van maken en hem zelfs rauw in salades verwerken. De meest gebruikte bereidingswijze is rode kool koken. Doe een bodempje water (met eventueel wat zout) in een ruime pan en voeg de schoongemaakte en gesneden rode kool toe. Breng dit aan de kook en laat de groente in 10 tot 15 minuten beetgaar worden. Let op dat je de rode kool niet te lang laat koken, want dan gaan de vitaminen en de smaak verloren.

Rode kool met appel

Maak rode kool volgens oma’s recept: rode kool met appel en hachee! Een echte klassieker die niet mag ontbreken in je receptenboek. Want wie at dit niet toen hij of zij opgroeide? Bovendien gaat je keuken altijd heerlijk ruiken als je aan de slag gaat met appel en rode kool. Serveer met aardappelpuree, of gewoon lekker Hollands met gekookte aardappelen. Liever geen hachee? Ook hartstikke lekker met kip of zelfgemaakte gehaktballetjes.

Recept: Hachee met rode kool
Spitskool recepten
Spitskool recepten

Lekker en gezond

Alle recepten
Chinese kool
Chinese kool

Smaakvol in roerbakgerechten!

Lees meer