Radijs recepten

Radijs recepten

Frisse en gezonde recepten

Op zoek naar recepten met radijs? De scherpe smaak van rauwe radijsjes, daar moet je van houden. Maar naast rauwkost heeft dit bijzondere knolletje nog veel meer in zijn mars. Prachtig rozerood met wit en zowel koud als warm een echte kanjer. Kook eens wat vaker met radijs!

Wat is radijs?

radijs

De radijs is een plant uit de kruisbloemenfamilie. De radijs is een groente die in de grond groeit en behoort tot een koolgewas. Het eetbare gedeelte is de ondergrondse stengel van de plant, die de vorm heeft van een bol. De meest bekende radijzen zijn rood van buiten, wit van binnen, maar je hebt ook witte radijzen en rood-witte radijzen. De radijs staat bekend om zijn scherpe, peperachtige smaak. Die smaak zit in de schil van het knolletje.

 

 

Radijs salade

radijs salade

De radijs is absoluut geen vergeten groente, maar het is wel een groente die je niet heel snel gebruikt in een lekkere salade. Terwijl dat hartstikke zonde is! De radijs heeft een lekkere, pittige smaak, waardoor hij je salade extra veel pit kan geven. Wat dacht je van deze aardappelsalade met radijs en yoghurtdressing? Radijs combineert ook erg goed met vis, zoals zalm. Probeer deze zalmsalade met radijs en sinaasappel eens.

Spinazie
Spinazie

Een gezond groen blaadje

Meer met spinazie
Knolselderij
Knolselderij

Veelzijdig en gezond!

Recepten met knolselderij