Rabarber recepten

Rabarber recepten

Van taart tot salsa

Rabarber. Je moet ervan houden! Je kunt rabarber koken, stoven of in de oven bereiden. Opties te over dus. Ben jij nieuwsgierig naar welke recepten je allemaal met rabarber kunt maken? Wat dacht je van rabarber-aardbeiencompote? Of leuke bakrecepten, zoals rabarber kwarktaart? Laat je verrassen door de friszure stengels van de rabarber. Een beetje vreemd, maar wel heel erg lekker. Zeker in combinatie met aardbei, maar ook heerlijk in een salade. Bekijk hier alle rabarber recepten.

Rabarber schoonmaken

rabarber schoonmaken

Vaak wordt er gedacht dat rabarber een fruitsoort is, maar het is toch écht een groentesoort. Je kunt de rabarber herkennen aan zijn rood-groene stelen. Hoe roder de steel, hoe zoeter de smaak. Het schoonmaken van de rabarber gaat eenvoudig: verwijder de onderste harde stukken en de resten blad aan de bovenkant. Spoel de stelen af en snijd ze in stukken. Je hoeft rabarber niet te schillen (dan verliest de rabarber zijn smaak!), je kunt de harde draden er eventueel wel aftrekken. Let op: het rabarber seizoen duurt niet lang! Je kunt genieten van rabarber van maart tot augustus.

Recept: salade met rabarber

Rabarber koken

Hoe kook je rabarber? Je kunt rabarber op verschillende manieren bereiden, maar rabarber koken is veruit de meestgebruikte bereidingswijze. Snijd de stelen in stukken en kook de rabarber in weinig water, zodat je zoveel mogelijk kleur en smaak behoudt. De rabarber is gaar als de stukken uit elkaar vallen. Het koken van rabarber duurt gemiddeld 8-12 minuten. Wil je suiker toevoegen tijdens het koken van rabarber? Doe dit dan pas ná het koken. Zo kun je proeven of de rabarber al zoet genoeg is van zichzelf. Zo niet, dan voeg je nog wat suiker toe.

Lees hier alles over rabarber koken
Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Gebak
Gebak

Iets te vieren? Zelfgemaakt gebak is het allerlekkerst

Meer recepten