preischotel

Preischotel recepten

De lekkerste preischotels uit de oven

Zin in een ovenschotel? Maak eens een preischotel! Prei is een pittige smaakmaker met een lichte uiensmaak. Perfect voor in een ovenschotel! Bekijk alle preischotel recepten en ontdek de veelzijdigheid van deze smaakmaker.

Preischotel ingrediënten

preischotel

Er zijn niet veel gerechten die zo makkelijk te maken zijn als aardappelpreischotel. Met preischotel kun je alle kanten op! De basis van een preischotel is vaak een koolhydraatrijk product zoals aardappelschijfjes, aardappelpuree of pasta. Vaak wordt er ook vlees, zoals gehakt, of vis, zoals kabeljauw, gebruikt in een preischotel, maar je kunt een preischotel natuurlijk ook perfect vegetarisch maken. Kaas mag niet ontbreken!

 

Preischotel bewaren

preischotel

Heb je preischotel over? Deze kun je prima bewaren. Preischotel kun je eenmaal afgekoeld 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de schotel langer bewaren, dan kun je het gerecht invriezen: in de vriezer is preischotel 3 maanden houdbaar. Ontdooi de preischotel een dag voor gebruik door ‘m uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Warm de schotel in 15 minuten weer op in een voorverwarmde oven op 180 graden of gebruik de magnetron: 45 seconden op 850 watt. Begint de kaas donkerder te worden op de preischotel in de oven? Bedek de schotel dan met aluminiumfolie.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Prei recepten
Prei recepten

De veelzijdige smaakmaker

Alle recepten