peulen recepten

Peulen recepten

Gezond en knapperig!

Eet eens wat meer peulen! Ze zijn supergezond, maar ook nog eens in allerlei soorten gerechten te gebruiken. Peultjes zijn superlekker om te wokken, maar ook lekker in de salade of door de pasta. Heb je inspiratie nodig voor recepten met peulen? Die vind je hier!

Peulen koken

peulen koken

Hoe lang moet je peultjes koken? Was de groente voor gebruik en snij een puntje van de uiteinden. Als er tijdens het snijden een dunne, vezelige draad meekomt, moet je deze ook weghalen. Gebruik voor het koken weinig water. Peultjes kun je in 5 tot 7 minuten gaar koken. Een beetgaar resultaat is het smakelijkst. Als je ze te lang laat koken, worden de peulen zacht en papperig, dat wil je vermijden. Zowel de schil als de erwten van de peulen worden gegeten.

Peulen wokken

peultjes wokken

Wil je peultjes wokken? Goed idee! Daar worden ze heerlijk knapperig van. Het is niet nodig om de peulen voor te koken. Na 3 tot 5 minuten wokken zijn ze heerlijk beetgaar en kun je ze verwerken in een gerecht. Ben je op zoek naar inspiratie voor recepten met peulen? Kijk eens naar peultjes uit de wok met sesamdressing. Dit gerecht staat in 20 minuten op tafel. Of deze lekkere noedels met wokgroenten, snel en simpel!

Ook lekker: recepten met doperwten of recepten met kikkererwten!

Avocado
Avocado

Gezond en veelzijdig: de lekkerste recepten met avocado.

Meer recepten
Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's