Recepten met pastinaak

Recepten met pastinaak

Verrassend lekkere wintergroente

Op zoek naar recepten met pastinaak? Op deze pagina zetten we allerlei recepten met pastinaak voor je op een rijtje. Of je nu op zoek bent naar pastinaaksoep of naar inspiratie voor pastinaak uit de oven, hier ben je aan het juiste adres.

Wat is pastinaak?

pastinaak

Pastinaak is familie van de wortel met een zoetige smaak. De witte wortel wordt ook wel tot de vergeten groenten gerekend. En dat is zonde, want de pastinaak is lekker smaakvol en kun je goed combineren in allerlei gerechten. De pastinaak ligt meestal gewoon in de supermarkt, maar veel mensen weten niet goed wat ze ermee moeten. Je kunt de pastinaak rauw eten, net als de ‘gewone’ wortel, maar je kunt hem ook bakken en koken. De pastinaak is bij uitstek geschikt om te bakken in de oven samen met andere groenten.

Pastinaaksoep maken

Pastinaak is zo’n groente waar je af en toe weer even aan herinnerd moet worden. Maar als je hem dan eenmaal weer hebt geproefd, denk je: waarom heb ik dit zo lang niet gegeten? Hetzelfde heb je waarschijnlijk met pastinaaksoep. Met pastinaaksoep kun je lekker variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemkool-pastinaaksoep met amandel? Of pastinaaksoep met zalm? Ook lekker: pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten. In een mum van tijd heb je een lekker soepje op tafel staan. Eet smakelijk!

Bekijk alle pastinaaksoep recepten
Herfstige groenten
Herfstige groenten

Geven je een boost

Meer herfstgroente recepten
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten