paprika recepten

Paprika recepten

De lekkerste recepten met paprika

Op zoek naar verrassende recepten met paprika? Deze groente is een echte culinaire kameleon. De paprika is zo’n groentesoort die je standaard in je koelkast moet hebben liggen, want je kunt hem bijna in ieder recept en gerecht verwerken. En heb je (hartige) trek? Snijd dan wat reepjes paprika en dip ze in hummus. Heb je toch een gezonde snack te pakken.

Paprikasoep maken

paprikasoep

Maak eens wat anders dan standaard tomatensoep en ga voor paprikasoep! Verrassend lekker en weer eens wat anders. Wist je dat paprika veel vezels en voedingsstoffen bevat? En dat rode paprika twee keer zoveel vitamine C bevat als groene paprika? Maak je paprikasoep daarom met rode paprika. Paprikasoep kun je 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt paprikasoep ook invriezen; dan is de soep 3 maanden houdbaar.

Recept: Geroosterde tomaten-paprikasoep

Gevulde paprika

gevulde paprika

Paprika’s zijn bij uitstek geschikt om te vullen. Je snijdt ze doormidden, verwijdert de zaadlijsten en je hebt handje bakjes om te vullen. Met bijvoorbeeld gehakt en rijst, of met tomaat en ansjovis. Of wat dacht je van een gevulde paprika met couscous? Even in de oven en je hebt een heerlijk gerecht op tafel. Leuke recepten voor doordeweeks, maar gevulde paprika’s zijn ook verrassend om te maken als er gasten komen eten! Het kost niet veel extra moeite, maar ziet er meteen leuk uit.

Recept: gevulde paprika's met couscous
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten