paksoi

Paksoi gerechten

Lekker en gezond!

Paksoi is een heerlijke groente die vele mogelijkheden biedt in de keuken. Het kan rauw gegeten worden in een salade, of gekookt in een wokgerecht of stoofpot. Omdat paksoi zo divers is qua smaak, kun je er alle kanten mee op in verschillende recepten. Zo kun je bijvoorbeeld eens wat anders proberen dan de traditionele Chinese paksoischotel en eens nasi goreng of bami goreng met paksoi maken.

Wat is paksoi?

paksoi

Paksoi is een open Chinese kool met lange, groene bladeren en spierwitte bladstelen uit Azië. Deze groente is een beetje pittig, waardoor je in je gerecht niet heel veel extra kruiden nodig hebt. Je kunt bijna de gehele paksoi gebruiken voor je gerecht, behalve het harde gedeelte van de stronk. Ook de bladeren kun je eten en zijn lekker om te roerbakken of om te verwerken in soep. Je kunt paksoi bakken, wokken, stoven, koken, stomen, klaarmaken in de oven, grillen en gebruiken in salades, soepen of als rauw bijgerecht serveren.

Paksoi bewaren

paksoi bewaren

Hoe kun je paksoi het beste bewaren? Bewaar paksoi in de groentelade van de koelkast. Zo is de groente enkele dagen houdbaar. Gesneden paksoi kun je 1 dag in de koelkast bewaren. Je kunt paksoi ook invriezen, mits je de groente van tevoren 2 minuten blancheert. Giet af en verpak in een diepvrieszak of diepvriesbak. Het is belangrijk om de zak of de bak luchtdicht af te sluiten en te voorzien van een label met de datum. Het bewaren van gekookte paksoi kun je drie maanden in de vriezer bewaren.

Chinese kool
Chinese kool

Smaakvol in roerbakgerechten!

Lees meer
Recepten met noedels
Recepten met noedels

Lekker, makkelijk en snel!

Alle recepten