linzen

Linzen recepten

Gezond en veelzijdig

Eet eens wat vaker linzen! Ze hebben een enigszins nootachtige smaak en passen daarom goed als toevoeging in bijvoorbeeld een salade, soep of curry. Linzen zijn erg voedzaam en door het hoge eiwitgehalte zijn ze een uitstekende vleesvervanger!

Wat zijn linzen?

linzen

De linze is een peulvrucht. Technisch gezien is het daarmee een graangewas, maar toch bereiden we linzen als een groente. Linzen bevatten plantaardige eiwitten, veel vezels en vitamine B, waardoor het hartstikke gezond is. Linzen worden vooral veel in soepen en curry’s,maar ook in salades gebruikt. Je hebt verschillende soorten linzen: Rode, bruine, gele, oranje, zwarte en groene linzen. Tegenwoordig zijn linzen vooral populair als vleesvervanger door de hoeveelheid ijzer, eiwit en B-vitamines.

Hoe lang moet je linzen koken?

Voordat je linzen gaat koken, is het belangrijk om ze eerst even goed te wassen. Afhankelijk van de soort en de toepassing moeten linzen 15 tot 40 minuten koken. Staat er een linzensalade op het menu? Dan mogen de linzen al dente blijven en kook je ze kort. In een linzensoep of dahl mogen de linzen langer koken.

Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Peulen
Peulen

Frisgroene lenterecepten!

Meer peulrecepten