koolrabi

Koolrabi recepten

Smaakvol en gezond

Eet eens wat vaker koolrabi! Koolrabi is een unieke groente die zowel erg lekker als gezond is. Het is een goede bron van vezels, vitamine C en K, en bevat daarnaast weinig calorieën. Koolrabi kun je op verschillende manieren klaarmaken. Bijvoorbeeld in een salade, wokgerecht of soep. Voor een snelle maaltijd kun je gehaktballetjes in saus serveren met gekookte koolrabi. Of maak er een salade van, door de rauwe groente te raspen en te mengen met mayonaise, mosterd en eventueel wat geraspte kaas. Hier vind je lekkere recepten met koolrabi.

Wat is koolrabi?

koolrabi

Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Het is dus niet de wortel die je eet. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. Rauwe koolrabi smaakt selderij-achtig. Gekookt lijkt de smaak op die van bloemkool, maar net wat pittiger. Afhankelijk van de soort zijn de knollen bleekgroen of blauwviolet van kleur. Koolrabi bevat naar verhouding weinig calorieën, is rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een bron van kalium. Een mega gezonde groente dus.

Koolrabi bereiden

koolrabi

Koolrabi kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Zo kun je bijvoorbeeld stamppot koolrabi maken, of deze groente roosteren of wokken. Snijd voor gebruik de stengels van de knollen. Schil de knollen en snijd ze daarna in plakken en vervolgens in plakjes of in repen. Je kunt ook rauwe koolrabi raspen of schaven om te gebruiken in salades. Wil je koolrabi koken? In 15 tot 20 kook je koolrabi beetgaar.

 

In de bonen
In de bonen

Voedzaam en veelzijdig

Meer recepten met de boon
Spitskool recepten
Spitskool recepten

Lekker en gezond

Alle recepten