koolraap vegastoof

Recepten met koolraap

Gezond en veelzijdig

Ben je op zoek naar lekkere en gezonde recepten met koolraap? Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan om een gerecht met koolraap te maken. Koolraap wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. Je kunt koolraap prima gebruiken in een stoofgerecht, soep of ovenschotel. Laat je inspireren en eet eens wat vaker koolraap!

Wat is koolraap?

wat is koolraap

Koolraap is een plant uit de kruisbloemenfamilie, net als onder meer de bloemkool, chinese kool, radijs en boerenkool. Een koolraap is de wortel van deze plant. Het jonge blad wordt ‘snijmoes’ of ‘snijkool’ genoemd en wordt ook gegeten. Koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en koolraap en wordt ook vaak met dit laatste verward. De koolraap haalt per stuk makkelijk het gewicht van een kilo, zijn oranjegeel van binnen en is een typische wintergroente. De koolraap is rijk aan vitamine C en B11, wat zorgt voor een goede weerstand.

Koolraap bewaren

koolraap bewaren

Hoe kun je koolraap het best bewaren? In de koelkast kun je koolraap 5 weken bewaren. Een aangesneden koolraap bewaar je in de koelkast. Je kunt het verpakken in vershoudfolie of in een afgesloten bewaarbakje doen. In de diepvries (bij minimaal -18°C) kun je rauwe koolraap tot 12 maanden bewaren.

Bloemkool
Bloemkool

Zó veelzijdig is de bloemkool

Meer met bloemkool
Chinese kool
Chinese kool

Smaakvol in roerbakgerechten!

Lees meer