Hummus recepten

Hummus recepten

Lekker en veelzijdig

Hummus, oftewel kikkererwtenpasta, maak je net zo makkelijk zelf. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig! Het leuke van hummus? Je kunt er oneindig mee variëren. Van hummus met biet, wortel, aubergine of bonen; het is allemaal lekker! Welke is jouw nieuwe favoriet?

Wat is hummus?

Hummus wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, olijfolie, tahini (sesampasta), citroensap, knoflook en verse kruiden. Dit maakt deze dip een bron van vezels, eiwitten en gezonde vetten. Hummus is ook rijk aan mineralen, waaronder ijzer, fosfor, kalium en magnesium. Bovendien bevat hummus vitamine C, foliumzuur en B-vitaminen. Hartstikke gezond dus! Door al deze voedingsstoffen is hummus een gezonde dip of smeersel voor op brood.

Wat eet je met hummus?

Hummus smaakt lekker als dipping saus of spread op brood, toast of crackers. Het is ook een lekkere garnering voor groenteschotels of salades. Probeer eens een falafelbowl met hummus, of smeer hummus in een wrap met gegrilde groenten en avocado. Of maak zelf hummus voor bij de borrel. Hummus is ook de perfecte dip voor groenten, zoals komkommer, wortel en bleekselderij. Je kunt eindeloos variëren met hummus. Probeer het eens uit!

Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...