gerechten met kikkererwten

Recepten met kikkererwten

Gezond en veelzijdig

Ben je op zoek naar lekkere en gezonde recepten met kikkererwten? De kikkererwt is een peulvrucht en is ontzettend gezond én veelzijdig. Je kunt zelf hummus maken, maar kikkererwten zijn ook heel lekker door een salade of geroosterd uit de oven. Kikkererwten zijn over de hele wereld populair, maar misschien toch wel het meest in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India.

Zelf hummus maken

zelf hummus maken recept

Hummus is kikkererwtenpurree afkomstig uit de Libanese keuken en populair in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije, maar ook in Nederland kom je hummus steeds meer tegen. Natuurlijk kun je hummus kant-en-klaar kopen, maar het is veel lekkerder om het zelf te maken. En zelf hummus maken is ook niet moeilijk! Hummus is lekker als dip bij pitabrood, als ‘boter’ op een boterham met kaas of kipfilet of bij falafel. Tip: maak de hummus af met verse peterselie en olijfolie. Benieuwd hoe je zelf hummus maakt? Bekijk het recept hieronder.

Recept: zelf hummus maken

Salade met kikkererwten

gegrilde kipsalade met kikkererwten recept

Kikkererwten zijn perfect om te gebruiken in een salade. Je kunt ze gewoon zo in een salade gebruiken, maar je kunt kikkererwten ook even roosteren in de oven voor een knapperige bite (25 minuten op 200 graden met wat olijfolie. Halverwege even husselen!). Wat dacht je bijvoorbeeld van een gegrilde kipsalade met kikkererwten? Of een salade met kikkererwten, tonijn en chorizo? Deze vegetarische salade met bieten, kikkererwten en feta is ook heel lekker! En heb je een restje salade over? Die eet je gewoon als lunch de volgende dag!

Koken met tofu
Koken met tofu

Niet alleen voor vegetariërs

Probeer het nu zelf
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten