ijsbergsla recepten

IJsbergsla recepten

Volop variatie met knisperende sla

Knapperig, fris en veelzijdig met mooie, stevige bladeren. Typisch voor ijsbergsla! Lekker om te serveren bij Mexicaanse recepten, in een recept voor salade of bij een hamburger. Deze sla geeft een crispy bite aan je gerechten!

IJsbergsla bewaren

ijsbergsla bewaren

Hoe lang kun je ijsbergsla bewaren? Een krop ijsbergsla kun je in de koelkast ongeveer 5 dagen bewaren. Gesneden sla kun je minder lang bewaren. Tip: doe de sla in een grote glazen kom, leg er een paar keukenpapiertjes op en sluit goed af met vershoudfolie. Het keukenpapier absorbeert het vocht, waardoor de sla langer goed blijft. Voordat je de sla gaat gebruiken, ruik en kijk goed naar de sla. Sla kan soms sneller bederven en verkleuren.

IJsbergsla wraps

sla wrap

In plaats van wraps kun je ook sla gebruiken! Goede inspiratie als je op zoek bent naar lunch recepten of hapjes. Lekker, gezond én het valt ook nog binnen de koolhydraatarme recepten. Je kunt ze makkelijk van tevoren klaarmaken. Dek ze wel goed af met folie en laat de hapjes zo lang mogelijk in de koelkast staan voordat je ze uitserveert. en je kunt eigenlijk alle ingrediënten gebruiken die je lekker vindt. Wat dacht je van hummus, komkommer en kipfilet? Of vegetarisch met hummus, tomaat en noten?

Recept: sla wrap met beenham
Ricottamenu
Ricottamenu

Weekendmenu
Koken met ricotta

De 4 gerechten
Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én gezond

Bekijk alle maaltijdsalades