lekkere recepten met champignon

Champignon recepten

Inspiratie voor recepten met champignon

Champignons zijn veelzijdig, lekker én gezond. Je kunt champignons onder meer gebruiken in champignonsoep, pasta recepten, ragout of op toast. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over de champignon, wat trouwens het Franse woord voor paddenstoel is. De champignon vind je dan ook in veel Franse recepten terug.

Champignonsoep

romige paddenstoelensoep recept

Romig, makkelijk en snel. Zin om champignonsoep te maken? In een handomdraai heb je een verse champignonsoep op tafel staan. Deze recepten voor champignonsoep mogen niet ontbreken in je receptenboek. Het enige dat je nodig hebt? Een goede basis, lekkere paddenstoelen, wat geduld en heel veel liefde natuurlijk. En heb je te veel soep gemaakt? Die kun je nog lekker de volgende dag tijdens de lunch eten. Of giet de soep in een bakje en bewaar het in de vriezer. Zo heb je altijd verse champignonsoep achter de hand.

Recep: romige paddenstoelensoep

Ragout met champignons

ragout van paddenstoelen recept

Zeg je champignons, dan zeg je automatisch ragout. Een klassiek recept dat nooit gaat vervelen. Wist je dat het woord ragout uit het Frans komt? Ragoûter betekent: de smaak verbeteren.  Je kunt eindeloos variëren met ragout, maar de lekkerste variant blijft toch wel ragout met champignons. Het bladerdeegpasteitje met ragout is ideaal om te serveren tijdens de feestdagen, zoals Pasen of Kerst, of gewoon lekker doordeweeks of in het weekend als je er zin in hebt. Eén ding is zeker: succes gegarandeerd. Eet smakelijk!

Recept: ragout van gemengde paddenstoelen en ham
Chinese kool
Chinese kool

Smaakvol in roerbakgerechten!

Lees meer
Knolselderij
Knolselderij

Veelzijdig en gezond!

Recepten met knolselderij