Recepten met broccoli

Recepten met broccoli

Zo maak je de lekkerste recepten met broccoli!

Broccoli één van de gezondste groenten. Maar dat is niet de enige reden waarom deze alleskunner zo populair is. Broccoli is namelijk erg veelzijdig en daardoor makkelijk te verwerken in bijvoorbeeld broccolisoep, pizza van broccoli bodem of broccolirijst. Laat je inspireren door onze lekkere en makkelijke broccoli recepten!

Boordevol vitaminen

Broccoli is gezond! Deze groente bevat niet alleen heel veel vitaminen, maar ook mineralen en vezels. Combineer broccoli met kipfilet en rijst, zo zet je een extra gezonde maaltijd op tafel. Je kunt alle kanten op met broccoli: koken, stomen, grillen, wokken of grillen. De opties zijn eindeloos!

Broccoli bewaren

broccoli

Je kunt gekookte broccoli gemakkelijk 2 dagen in de koelkast bewaren. Lekker om nog een keer op te warmen, maar je kunt broccoli ook de volgende dag in een koud salade recept verwerken. Lekker en gezond! Wil je de broccoli invriezen? Geen probleem. Kook de broccoli dan kort (drie minuten) en laat de groente uitlekken. Bewaar de broccoli daarna in een luchtdicht bakje. In de vriezer blijft broccoli 3 maanden houdbaar.

Broccoli koken

broccoli koken

Hoe lang moet je broccoli koken en hoe check je of de broccoli gaar is? Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Wil je beetgare broccoli? Dan moet de broccoli 3 tot 4 minuten koken. Eet jij je broccoli liever zacht? Dan moet de broccoli 6 minuten koken in de pan. Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Tip: Na het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt ervoor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.

Lees hier alles over broccoli koken

Variëren met broccoli

varieren met broccoli

Met broccoli kun je alle kanten op. De meest voor de hand liggende optie is broccoli koken in water. Maar je kunt broccoli ook bereiden in een wok of diepe koekenpan samen met andere groenten zoals champignons en bloemkool voor een lekkere bite. Hou je wel knapperige broccoli? Rooster de broccoli dan knapperig op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Een andere manier om te variëren met broccoli is om broccoli te stomen. Op deze manier behoudt deze groente zijn voedingsstoffen, kleur en structuur namelijk optimaal. Vul een stoompan met een laagje water en plaats de stoommand in de pan. Breng het water aan de kook en stoom de broccoli in 5 tot 6 minuten beetgaar. Heb je broccoli over? Maak er dan heerlijke broccolisoep van.

Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!