bonen recepten

Bonen recepten

Smaakvol en gezond

Op zoek naar lekkere recepten met bonen? Bonen zijn voedzaam, veelzijdig, maar vooral erg lekker. Bonen zijn altijd handig om op voorraad in huis te hebben en je maakt er al snel wat smakelijks én gezonds mee. Lekker in de soep, salade, traybake, wraps of natuurlijk in chili con carne! Dus gewoon allemaal aan de boon!

Zijn bonen gezond?

bonen

Bonen zijn uitgedroogde zaden die vol zitten met voedingsstoffen, zoals vezels, antioxidanten, eiwitten, mineralen en vitaminen. Bonen zijn voedzaam, vullend en het is ook nog eens een veelzijdig product. Je kunt er alle kanten mee op. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Je kunt bonen ook prima als vleesvervanger eten. Je kunt dus wel zeggen dat bonen hartstikke gezond zijn! Het Voedingscentrum adviseert om één keer per week bonen te eten.

Chili con carne

chili con carne

Denk je aan bonen, dan denk je waarschijnlijk aan chili con carne. Chili con carne is Spaans voor chili met vlees. Het gerecht komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Chili con carne is een stoofpot die bestaat uit vlees, meestal gehakt, en chilipeper. Dan worden er ook nog knoflook, ui, komijn, bonen, paprika en tomaten aan toegevoegd. De vegetarische variant heet chili sin carne, chili zonder vlees.

De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten
Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades