Boerenkool recepten

Boerenkool recepten

Makkelijke en snelle gerechten

Geen echte winter zonder boerenkool op tafel. Natuurlijk als de vertrouwde stamppot met rookworst, maar deze groene blaadjes smaken goed in zoveel meer gerechten. Op zoek naar een recept met boerenkool? Verwerk boerenkool eens in een salade, in de soep of in een pannenkoek! Experimenteer erop los met deze ultieme winterheld. Bekijk hier alle boerenkool recepten.

Boerenkool stamppot

boerenkool stamppot

Zo eten we boerenkool het liefst: in de stamppot natuurlijk! Hoe Hollands wil je het hebben? Boerenkool stamppot is misschien wel het eerste recept waar je aan denkt als het gaat om typische, Nederlandse recepten. De (vegetarische) worst en jus mogen natuurlijk niet ontbreken. Er gaat niets boven het klassieke recept voor boerenkool stamppot. Wil je een twist geven aan je stamppot met boerenkool? Ga dan eens voor zoete aardappelen in plaats van gewone aardappelen, bijvoorbeeld in dit recept: roerbakstamppot van boerenkool en zoete aardappelen. Ook lekker en weer eens wat anders: boerenkool met worst, spekjes en boerenkaas.

Boerenkool bewaren

boerenkool bewaren

Hoe bewaar je boerenkool het best? Bewaar een stronk boerenkool op een koele droge plaats. In de koelkast kan ook, dan is de boerenkool 3 tot 5 dagen houdbaar. Voorgesneden boerenkool is 1 tot 2 dagen houdbaar in de koelkast. Gekookte boerenkool is 2 dagen houdbaar in de koelkast. Wil je boerenkool invriezen? Dat kan ook. Blancheer de overgebleven boerenkool kort en vries het daarna in. Dan is het nog 1 jaar houdbaar.

Winter recepten
Winter recepten

Typisch winter: stamppot en een stevige maaltijdsoep

Alle winter recepten
Bloemkool
Bloemkool

Zó veelzijdig is de bloemkool

Meer met bloemkool