bloemkool recepten

Bloemkool recepten

Lekker en gezond

Deze alleskunner is niet voor niets een van de meest gegeten groenten in Nederland. De bloemkool is altijd goed, in elk seizoen. De bloemkool maakt zijn comeback! In plaats van gaar gekookt serveer je deze Hollandse groente voortaan in curry’s, risotto en als couscous. Bloemkool koken, grillen in de oven, verwerken in een ovenschotel, roerbakken en stomen bevalt deze groente ook heel goed. (Her)ontdek die veelzijdige bloemkool en bekijk hier alle recepten met bloemkool.

Bloemkool bereiden

bloemkool uit de oven met kruiden recept

Bloemkool is een gezonde groente met een hoge voedingswaarde en weinig calorieën. Bloemkool is een groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Je kunt alles eten van de bloemkool, maar alleen de roosjes worden vaak gebruikt in een gerecht. Snijd de roosjes van de bloemkool zoveel mogelijk los van de stam, het liefst in stukken van gelijkmatige grootte. Spoel de roosjes af met water voordat je ze gaat bereiden. Bloemkool is erg veelzijdig. Je kunt bloemkool koken, stomen, stoven, bakken, roerbakken of wokken, in de oven bereiden, roosteren of grillen, frituren, er bloemkoolcouscous van maken, er bloemkoolsoep van maken, of het gewoon rauw eten. Bloemkool past bij uitstek in Hollandse gerechten, maar je kunt bloemkool ook perfect verwerken in Indiase curry’s.

Lees hier alles over bloemkool koken

Bloemkool bewaren

bloemkoolsalade met ham en druiven recept

Verse bloemkool bewaar je het best in de koelkast. Een krop bloemkool blijft maximaal een week goed. Aangesneden bloemkool kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. Heb je geen plaats meer in de koelkast? Bewaar bloemkool dan op een koele, donkere plek. Dan blijft de bloemkool een paar dagen goed. Je kunt bloemkool ook invriezen. Voedselverspilling is zonde! Blancheer de groente eerst 4 tot 6 minuten en vries het direct daarna in. Dan kun je bloemkool 6 maanden bewaren. Bloemkool uit de vriezer kun je direct gebruiken, het hoeft niet eerst te ontdooien.

Recept: bloemkoolsalade met krokante ham en druiven
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten