bleekselderij

Bleekselderij recepten

Gezonde stengels

Voordelig, lang houdbaar en vooral: lekker veelzijdig. Met bleekselderij kun je alle kanten op. Rauw met een dipsausje, als kruidige smaakmaker in de soep of heerlijk zacht gestoofd. We zetten de bleekselderij recepten voor je op een rij.

Wat is bleekselderij?

bleekselderij

Bleekselderij is een stronk met jonge stengels van de de knolselderij. Tegenwoordig staat bleekselderij, vanwege zijn frisse en knapperige smaak, vooral bekend als groente voor in de salade. Maar bleekselderij is gebakken, gestoofd of gekookt ook lekker. Bleekselderij staat bekend om zijn maanvormige uiterlijk. Bleekselderij wordt vaak gebruikt in pasta recepten, maar ook rauw in stelen als gezonde snack om mee te dippen tijdens de borrel!

Bleekselderij smoothie

bleekselderij smoothie

Je dag goed en gezond beginnen met een groene smoothie, wat een goed idee! Bleekselderij is het ideale ingrediënt voor een groene smoothie recept. Bleekselderij werkt vochtafdrijvend, en is daardoor goed voor je urinewegen. Bovendien bevat bleekselderij veel vezels, hartstikke gezond dus. Een smoothie is het ideale begin van de dag: binnen een handomdraai heb je alle ingrediënten in de blender en een paar minuten later kun je genieten van jouw groene smoothie.

Recept: groene smoothie met bleekselderij
De aubergine
De aubergine

Van gevuld tot gegratineerd

Meer met aubergine
Komkommer
Komkommer

De ultieme seizoensgroente

Meer met komkommer