recepten met aubergine

Aubergine recepten

Gezond en weer eens wat anders!

Wil je een gerecht maken met aubergine? Lekker! Het is misschien een beetje een vreemde groente, die dieppaarse aubergine. Pak die onbekende groente toch eens wat vaker uit het schap. Van gevulde aubergine tot aubergine grillen: met dit bijzonder prachtige exemplaar kun je echt heel veel kanten op. Wat dacht je van lasagne met aubergine? Of pizza met aubergine? Bekijk hier alle aubergine recepten.

Aubergine bereiden

aubergine uit de oven

De aubergine is super veelzijdig. Je kunt de aubergine grillen, bakken, roosteren, stoven of poffen in de oven. Aubergines zuigen olie op als een spons, dus het is belangrijk dat je gesneden aubergine eerst bestrooit met zout. Het zout onttrekt vocht aan de groente, waardoor er minder olie wordt opgenomen. De aubergine is bij uitstek geschikt om te vullen met lekkere ingrediënten. Even in de oven en smikkelen maar! Wat dacht je bijvoorbeeld van het hoofdgerecht aubergine gevuld met gekruide kip uit de oven. Wil je aubergine gebruiken als bijgerecht? Ga dan eens voor gegratineerde aubergine.

Tip:
Rauwe aubergine bevat solanine. Dat is schadelijk voor je gezondheid en het kan maag- en darmklachten veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je aubergine goed gaar wordt.

Aubergine lasagne

aubergine cannelloni lasagne met mozzarella uit de oven

Gebruik eens schijfjes van aubergine in plaats van lasagne vellen! Zo zorg je ervoor dat je extra veel groente in je recept verwerkt én het is ook nog eens gezonder, want je laat de koolhydraten achterwege. Je kunt ook een deel van de lasagnebladen vervangen door aubergine, zoals bij deze lasagne met gegrilde groenten. Ook lekker en in hetzelfde straatje: aubergine canneloni met mozzarella. Een lekker recept als je eters over de vloer krijgt en je kunt het ook nog eens makkelijk van tevoren klaarmaken.

Weekend tip: aubergineschotel met zoete aardappel
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Peulen
Peulen

Frisgroene lenterecepten!

Meer peulrecepten