Andijvie recepten

Andijvie recepten

Lekker en gezond!

Rauwe andijvie is een prima basis voor je salade. Net een tikje bitterder dan sla, maar met wat ingrediënten erbij hartstikke lekker. Zo staat de knapperige krulandijvie beter bekend als frisée sla. Gebruik als sla vooral het lichte binnen- ste deel van de krop. Lekker in combinatie met spekjes, ei, appel, hazelnoten en een honing-mosterddressing. Of meng op je bord eens een pluk andijvie door een warme pasta met spekjes en roomsaus.

Andijvie stamppot

andijvie stamppot

Eens in de zoveel tijd is het gewoon heerlijk om te maken: andijvie stamppot. Hollandser wordt het niet! De basisingrediënten voor andijvie stamppot zijn rauwe andijvie, aardappels, boter, ui, jus en spekjes of rookworst. Mosterd en nootmuskaat brengen de stamppot op smaak. Tip: kook de aardappels niet te lang. Als je ze te lang kookt, nemen de aardappels veel water op en wordt de stamp waterig. Je maakt de stamppot smeuïg door jus en melk toe te voegen.

Recept: andijvie stamppot

Andijvie bereiden

andijvie bereiden

Andijvie zit vol vitaminen. Maar hoe bereid en bewaar je deze groente eigenlijk? Andijvie is een kwetsbare groente die je het beste zo snel mogelijk kunt eten. Een krop andijvie bewaar je in de koelkast. Verpakt in een plastic zak is andijvie een paar dagen houdbaar. Andijvie kun je op verschillende manieren bereiden. Als je andijvie wil koken, moet je rekenen op 7-10 minuten kooktijd. Je kunt andijvie ook rauw in de stamppot verwerken. Wil je liever andijvie wokken? Wok de andijvie in 6 minuten gaar.

 

Peulen
Peulen

Frisgroene lenterecepten!

Meer peulrecepten
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special