gepofte aardappel

Gepofte aardappel recepten

Uit de oven of van de barbecue

Geliefd bij heel veel Nederlanders: de aardappel! Gebakken, gekookt of uit de oven eten we de aardappel allemaal, maar pof jij wel eens je aardappel? Hartstikke lekker, helemaal niet moeilijk en weer eens wat anders op je bord. Maar wat eet je bij je gepofte aardappel? Op deze pagina doe je inspiratie op en vind je de lekkerste recepten.

Gepofte aardappel van de bbq, uit de oven of airfryer

gepofte aardappel

Wist je dat je aardappelen op verschillende manieren kunt poffen? De beste aardappel die je kunt gebruiken om te poffen zijn grote, kruimige aardappelen. Dan krijg je die zachte en luchtige textuur die je wil in een gepofte aardappel. Bijvoorbeeld de Frieslander, Bintje, Maritiema of Santé. Je kunt aardappelen poffen op de barbecue. Zorg ervoor dat de aardappels allemaal ongeveer van hetzelfde formaat zijn; dan zijn ze op hetzelfde moment klaar! Was de aardappels (laat de schil zitten!) en rol de aardappels stuk voor stuk in aluminiumfolie. Laat de aardappel 20 tot 30 minuten poffen en prik met een vork in de aardappel om te testen of hij gaar is. Wil je aardappelen poffen in de oven? Verwarm de oven voor op 200 graden, was de aardappels, besprenkel met olijfolie en zout en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie. Laat ze 45-60 minuten poffen en gebruik een prikker om te testen of ze gaar zijn. Wil je aardappels poffen in de airfryer? Verwarm de airfryer voor op 200 graden, was de aardappels en pak ze in met aluminiumfolie. Leg ze in het mandje en pof de aardappels in 30-45 minuten zacht.

Hoe vul je een gepofte aardappel?

gepofte aardappels

Een gepofte aardappel uit de oven of van de bbq is al lekker, maar maak er iets bijzonders van door ‘m te vullen. Je kunt je gepofte aardappel vullen met crème fraîche of zure room of kwark met verschillende verse kruiden zoals bieslook, bosui en peper. Vervolgens kun je verschillende toppings gebruiken, zoals radijsjes of spekjes. Extra lekker is ook nog een laagje geraspte kaas. Haal de aardappels iets eerder uit de oven, bestrooi ze met kaas en bak nog 7 minuten in de oven mee.

Recept: gepofte aardappel met kwarktopping
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten
Zoete aardappel
Zoete aardappel

Tips en verrassende recepten!

De lekkerste zoete aardappel r...