Gezond groente recept

Groente recepten

Gezond, voedzaam en lekker

Op zoek naar een recept met lekker veel groente? Groente kun je op ieder moment van de dag eten. Bij je ontbijt in je omelet, tijdens de lunch in een salade en natuurlijk bij het avondeten. Zin in een snack? Ga eens voor groente met een dip. Zo houd je het gezond en ook nog eens lekker! Die 250 gram groente per dag krijg je makkelijk binnen op deze manier. Bekijk hier alle groente recepten!

Groente bewaren

groente bewaren

Hoe kun je groente het best bewaren? Als groenten verpakt zijn, kun je ze het beste in de verpakking laten. Het is ook belangrijk om de groenten op de juiste plek te bewaren. Komkommer, paprika, courgette, avocado, aubergine en tomaat kun je het best in de kelder of een andere koele plaats bewaren. Daar blijven ze langer goed dan in de koelkast. Bladgroenten, zoals sla, spinazie, bosui en prei bewaar je het best in de koelkast, net als koolsoorten zoals rode kool, bloemkool en spitskool. Voorgesneden groenten bewaar je ook in de koelkast, net als champignons en sperziebonen. Tip: bewaar de groente bij voorkeur in de lade van de koelkast en in de originele verpakking.

 

Groente uit de oven

groente uit de oven

Lekker, makkelijk en snel: groente uit de oven. Door groente te roosteren in de oven komen de smaken van de verschillende ingrediënten nog beter naar voren. Gebruik restjes groente die je nog in huis hebt. Groente in de oven roosteren is ook een goed idee! Deze gegrilde groenteschotel is ook een schot in de roos. Dit gerecht gaat 20 minuten de oven in en kun je daarna meteen serveren. Een ideaal groente bijgerecht dat snel op tafel staat. Je kunt eindeloos variëren door af te wisselen met groenten uit het seizoen. Waar wacht je op?

Recept: geroosterde groente uit de oven met feta en walnotendressing
groente

250 gram groente per dag

Hoe kom je aan 250 gram groente per dag? Als je alleen groente bij het avondeten eet, kan het voelen als een hele berg. Daarom is het slim om ook groente gedurende de dag te eten, bijvoorbeeld als tussendoortje of tijdens de lunch. Snijd wat plakjes komkommer voor op je brood en eet er wat cherrytomaten bij. Zin in een snack tussendoor? Pak wat worteltjes of stukjes paprika. Zo kom je makkelijk aan die 250 gram groente per dag!

De aubergine
De aubergine

Van gevuld tot gegratineerd

Meer met aubergine
Courgette
Courgette

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special