Overige video's

Groente-gehaktschotel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g

Bereiden

  1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
  2. Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en de wortel met olie.
  4. Verwarm de oven voor op 200˚C. Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
  5. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  6. Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
  7. Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus.
  8. Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.

Variatie

Voor een vegetarische versie kan gehakt worden weggelaten of worden vervangen door sojagehakt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.