Overige video's

Groene shakshuka
Groene shakshuka
(30)

Groene shakshuka

Shakshuka staat lekker snel op tafel en het is weer eens wat anders! Serveer wat brood bij de shakshuka om mee te dippen.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in 2 koekenpannen en fruit hierin de knoflook circa 3 minuten. Voeg handje voor handje de spinazie toe en ga door totdat de spinazie is geslonken. Voeg de doperwten, crème fraîche, citroenrasp en ­sap toe en breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak 4 kuiltjes in elke koekenpan en breek de eieren boven de kuiltjes. Dek af met een deksel en laat de eieren in circa 8 minuten stollen. De dooier mag nog een beetje zacht zijn. Bestrooi met de feta en koriander. Serveer met het afgebakken ciabattabrood.

Bereidingstip

Bestrooi de shakshuka naar smaak met de specerijenmix dukkah (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
14 g
Vezels 7 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Suzanne van Dalen 28-08-2021
Het is niet heel moeilijk om te maken, en het smaakt erg lekker.  Ik heb wat dingetjes anders gedaan: ik heb het voor 2 personen gemaakt,  met 300g spinazie,  200g doperwten, 125 ml volle yoghurt ipv crème fraiche, en 1 ei per persoon. Ik heb het spinaziekookvocht afgegoten in een  pannetje met een vergiet erop, voordat ik de eieren in de pan heb gedaan. Heb later nog een beetje vocht terug  geschonken. Ik vond het lastig om 2 kuiltjes in de shakshuka te maken, maar uiteindelijk bleken die toch niet belangrijk te zijn. Het smaakte lekker en is een aanrader.
Suzanne van Dalen
28-08-2021
Het is niet heel moeilijk om te maken, en het smaakt erg lekker.  Ik heb wat dingetjes anders gedaan: ik heb het voor 2 personen gemaakt,  met 300g spinazie,  200g doperwten, 125 ml volle yoghurt ipv crème fraiche, en 1 ei per persoon. Ik heb het spinaziekookvocht afgegoten in een  pannetje met een vergiet erop, voordat ik de eieren in de pan heb gedaan. Heb later nog een beetje vocht terug  geschonken. Ik vond het lastig om 2 kuiltjes in de shakshuka te maken, maar uiteindelijk bleken die toch niet belangrijk te zijn. Het smaakte lekker en is een aanrader.
Lees meer