Overige video's

Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
7 g

Bereiden

  1. Klop van de mosterd, de azijn, de olie en de honing een egale dressing en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de ovengrill. Haal de blaadjes sla en witlof los. Was en droog ze en schud ze met de appelplakjes door elkaar.
  3. Leg de boterhammen op de bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Maal er nog wat peper over en zet de bakplaat vlak onder de grill.
  4. Schep ondertussen de dressing door de salade en verdeel de sla over vier borden.
  5. Neem de bakplaat uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Snijd de boterhammen in punten. Serveer direct.

Variatie

Gruyère kan worden vervangen door geraspte jong belegen kaas.

Wijnadvies

Zeer aan te bevelen met Jean Sablenay Sauvignon Blanc of de iets meer gevulde Hoop Huis Chenin Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.