Overige video's

Groene salade met appel-balsamico­dresssing

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Begin met de dressing. Verwarm het appelsap met de balsamicoazijn en kook dit tot 1/3 in.
  2. Voeg zout en peper toe en laat de dressing iets afkoelen. Roer daarna de olijfolie erdoor.
  3. Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  4. Snijd de courgette in smalle reepjes. Schaaf de venkel in dunne ringen.
  5. Verdeel de waterkers of rucola over 4 glazen of schaaltjes. Schep de peultjes, de courgette, de venkel, de appel en de dressing door elkaar en schik de salade op de groene blaadjes.
  6. Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan en strooi ze over de salade.

Variatie

Vervang peultjes door sugarsnaps of diepvriesdoperwten. Neem in plaats van hazelnoten amandelen.

Wijnadvies

Fris en groen, dus daarbij past een frisse en 'groene' wijn. Heerlijk is de huiswijn wit droog. Ook de Muscadet Sur Lie is op zijn plaats. Uit Spanje de Nava Real Verdejo.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.